De top 10 beste grastrimmer van 2024

Lorenzo · 15 Feb 2023
Lorenzo

Het liefste breng ik elke minuut per dag buiten door. Ik ben gek op de frisse buitenlucht, het lekkere zonnetje en een mooie groene tuin. Vandaar ook dat ik dagelijks met veel plezier bezig ben met degrotetuinengids.nl. Mijn opgedane kennis en ervaring zet ik graag in voor het uitvoeren van onderzoeken, zodat wij de beste tuinproducten voor jou kunnen selecteren. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.

15 feb. 2023

 

De top 10 grastrimmer

Ben je op zoek naar een nieuwe grastrimmer voor in jouw tuin? Dan heb je uit de nodige soorten, maten en varianten de keuze. Dit maakt het niet al te makkelijk om de beste grastrimmer voor in jouw tuin uit te kiezen. Graag steken wij je daarom de helpende hand toe.

Hoe we dit doen? Dit doen we middels dit artikel, waarin we de 10 beste grastrimmer bespreken. Dat we uitgerekend deze 10 varianten bespreken, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, de 10 grastrimmer die in dit artikel besproken worden, vinden wij de beste grastrimmer van dit moment. Aan de hand van onze test zijn we bij juist deze 10 varianten uitgekomen.

Inhoudsopgave

Andere producten
Door Lorenzo
Door Lorenzo
Door Lorenzo
Door Lorenzo

Onze top 5 beste grastrimmer

Recentelijk hebben wij kritisch naar allerlei soorten grastrimmer gekeken. Hierbij hebben we naar onder andere de samenstelling, prijs-kwaliteit en mogelijkheden gekeken. Aan de hand van deze criteria zijn wij uiteindelijk bij 10 beste grastrimmer uitgekomen. Eerst laten wij je graag kennismaken met de 5 beste grastrimmer.

Bijgewerkt op: 5 aug. 2023

1. FUXTEC Multitool Benzine 4 in1 Multigereedschap Bosmaaier Kettingzaag Heggenschaar FX-MT152

5/5

Met de FUXTEC FX-MT152 Multitool haal je het beste uit je tuin. Deze 4-in-1-multifunctionele machine is voorzien van een krachtige benzinemotor met een vermogen van maximaal 1,5 kW. Het biedt meervoudig gebruik met slechts één schijf. Met deze krachtige machine kun je takken verwijderen, heggen knippen en gazons trimmen. De FX-MT152 heeft een comfortabel en licht ontwerp, waardoor het gemakkelijk te bedienen is. Hij heeft een verstelbare schouderriem voor optimaal gebruiksgemak en minimale vermoeidheid. Met de speciale schakelaar tussen de bosmaaier en heggenschaar kunnen ze beide snel en eenvoudig worden gewisseld. Ook is de kettingzaag voorzien van een automatisch smeeroilsysteem dat zorgt voor een lange levensduur. Daarnaast heeft de FUXTEC FX-MT152 Multitool een veiligheidsslot dat de motor uitschakelt als het handvat wordt losgelaten. Zo ben je altijd voorzien van een veilig gebruik. De FUXTEC FX-MT152 Multitool is een perfecte oplossing om je tuin in topconditie te houden. Hij is gemakkelijk te bedienen en biedt optimaal gebruiksgemak, waardoor je de klus snel en efficiënt kunt klaren. Deze veelzijdige, krachtige machine biedt de ultieme oplossing voor al je tuinwerk.

2. FUXTEC bosmaaier benzine grastrimmer 2in1 52cc 2-takt FX-MS152

5/5

Met de FUXTEC grastrimmer is het maaiwerk een eitje. De verstelbare maaitip biedt variabele maaihoogtes van 25 - 75 mm. De trimmer is ook uitgerust met een afneembare schorskap, waardoor u het apparaat in een handomdraai kunt omzetten in een bosmaaier. De krachtige 2-takt motor met een vermogen van 52 cc is voorzien van een grote luchtfilter, waardoor het apparaat in staat is om te werken in zelfs de meest stoffige omgevingen. Bovendien is de motor voorzien van een katalysator, die de uitstoot van schadelijke gassen vermindert. De FUXTEC bosmaaier benzine grastrimmer 2in1 52cc 2-takt FX-MS152 is een geweldige oplossing voor al uw maaiwerk. De krachtige motor en de verstelbare maaihoogtes maken het werken in het gras eenvoudig en comfortabel. Bovendien is de bosmaaier voorzien van een afneembare schorskap voor het maken van kleinere blokken. Met de Easy Starter start u de machine zeer snel en gemakkelijk met slechts één druk op de knop. De verminderde slijtage en luchtfilter zorgen voor een lange levensduur en minder schadelijke uitstoot. Met FUXTEC maait u gras, struiken en bomen eenvoudig en zonder enige moeite.

3. GARDENA SmallCut Trimmer 300/23 Grastrimmer (gemotoriseerd) 300W Maaibreedte 23 cm

5/5

Met de Gardena SmallCut 300/23 kun je eenvoudig grote oppervlakken trimmen. De 23 cm maaibreedte en de snelheid van de draad zorgen ervoor dat je snel en gelijkmatig resultaat krijgt. De trimmer heeft een hoogwaardige dubbel geaarde motor die ervoor zorgt dat je ook bij hoge temperaturen kunt werken. De Gardena SmallCut 300/23 is een krachtige en betrouwbare trimmer die bovendien gemakkelijk te hanteren is. Met het innovatieve FLEX-systeem kun je de trimmer naar wens aanpassen. De ergonomische handgreep en het verstelbare handvat aan de achterzijde maken het apparaat comfortabel te bedienen. Het apparaat is ook voorzien van een veiligheidsschakelaar die ervoor zorgt dat je de trimmer uitschakelt na gebruik. Geniet van perfecte resultaten met de Gardena SmallCut 300/23!

4. Einhell Elektrische Grastrimmer GC-ET 2522 (robuuste electrische motor dubbele lijnspoel automatische draadtoevoer

5/5

De Einhell GC-ET 2522 Elektrische Grastrimmer heeft een dubbele lijnspoel met een automatische draadtoevoer. Met deze technologie wordt de draad automatisch in de grastrimmer aangevuld, waardoor je geen tijd kwijt bent aan het vervangen van de draad. De stevige grastrimmer is voorzien van een verstelbare geschikte handgreep, waarmee je het apparaat gemakkelijk aan je persoonlijke wensen aan kan passen. Ook is de machine voorzien van een beschermkap en een opvangbak, waardoor je het gesnoeide gras makkelijk kunt opvangen en verwijderen. Deze machine is een echte must-have voor iedereen die zijn gazon zonder veel moeite in topconditie wil houden.

5. Bosch ART 24 Grastrimmer op snoer 400 W

5/5

Verander eenvoudig van grastrimmer naar kantsnijder met de draaibare kop van de ART 24. Met een vermogen van 400 W en een verstelbare hoek en lengte zorgt deze trimmer voor een maximaal prestatievermogen met minimale inspanning. Het gereedschap is licht van gewicht met een gewicht van slechts 2,6 kg en heeft een tweede handgreep voor minder belasting van de onderrug. De krachtige motor werkt snel voor vlot en netjes werken. De Bosch ART 24 Grastrimmer op snoer 400 W is een uitstekende keuze voor het trimmen van gras of het snijden van graskanten. U kunt eenvoudig wisselen tussen de trim- en kantsnijfunctie met de draaibare kop. De verstelbare hoek en lengte zorgen voor een maximaal prestatievermogen met minimale inspanning. Het gereedschap is niet alleen licht met een gewicht van slechts 2,6 kg, maar heeft ook een tweede handgreep voor minder belasting van de onderrug. De krachtige motor werkt snel voor vlot en netjes werken. De Bosch ART 24 Grastrimmer op snoer 400 W is een uitstekende keuze voor het trimmen van gras of het snijden van graskanten.

Nog niet tevreden? Hier zijn nog een aantal goede grastrimmer

Heb je de wens om de beste grastrimmer aan te schaffen? Daarvoor raden wij je één van bovenstaande varianten aan. Het is echter goed mogelijk dat deze varianten niet helemaal op je wensen aansluiten. Als dat het geval is, raden wij je graag aan om ook onderstaande 5 reviews door te nemen. Mogelijk vind je hieronder de perfecte grastrimmer voor in jouw tuin.

6. Bosch AFS 23-37 Bosmaaier 950 W op snoer Incl. mes en draad

5/5

De Bosch AFS 23-37 Bosmaaier 950 W op snoer is de perfecte partner voor uw tuin. Met een motorvermogen van 1,3 pk en een capaciteit van 950 watt is deze bosmaaier zeer krachtig. Met het mes dat 23 cm lang is, kun je gemakkelijk hardnekkig onkruid snoeien. Het draad met een diameter van 37 cm is perfect voor het bewerken van graskanten en gazons. De bosmaaier is erg comfortabel in gebruik door de verstelbare schouderriem en fijne handgreep. De ergonomische handgreep is voorzien van een softgrip voor extra comfort. Bovendien is de bosmaaier voorzien van een veiligheidsknop die ervoor zorgt dat de bosmaaier alleen aanstaat als deze wordt ingedrukt. Kortom, de Bosch AFS 23-37 Bosmaaier 950 W op snoer is de perfecte partner voor je tuin.

7. Thuys Kantenmaaier Kantenmaaier met Accu Draadloos en Verstelbaar Bosmaaier Telescopisch Compitabel met Makita 18V 900W

5/5

De maaier is geschikt voor het maaien van gras en struiken bij verschillende hoogtes. Dankzij het verstelbare telescopische handvat is de Thuys Kantenmaaier comfortabel te bedienen. Met het meegeleverde accu van Makita 18V 900W kun je heel makkelijk maaien zonder dat je lange kabels hoeft mee te sjouwen. De Thuys Kantenmaaier is een stevige maaier met een compact ontwerp, waardoor hij gemakkelijk te bedienen is. Door het lichte gewicht is hij ook eenvoudig te vervoeren. De messen van de maaier zijn van hoogwaardige kwaliteit en bieden uitzonderlijk scherpe, schone snedes. Deze kantenmaaier is daarom perfect voor het knippen van kleine en middelgrote tuinprojecten. Met de Thuys Draadloze Kantenmaaier maai je gras, struiken, riet en onkruid in een handomdraai. Door het telescopische handvat, het verstelbare mes en het meegeleverde accu is deze maaier een geweldige keuze voor iedereen die gemakkelijk en precies wil maaien. De messen zijn van hoogwaardige kwaliteit en zorgen voor een schone, precieze snede. De krachtige Makita 18V 900W accu zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt maaien zonder dat je lange kabels hoeft mee te sjouwen. Dankzij het lichte gewicht is de kantenmaaier ook eenvoudig te vervoeren. Kortom, de Thuys Draadloze Kantenmaaier is een geweldige keuze voor het maaien van gras, struiken, r.

8. Kibani Kantenmaaier Bosmaaier Benzine 31cc 1.09 pk 4-takt Motor Incl. 40 tands zaagblad 3-tands Mes, 4T olie,

5/5

De 31cc 1.09 pk 4-takt motor zorgt ervoor dat je met deze bosmaaier alle klussen aankunt. Deze motor heeft een lage uitstoot en is daarom erg milieuvriendelijk. Daarnaast heb je ook een 40 tands zaagblad en 3-tands mes dat je kunt gebruiken voor het bewerken van de takken. Je krijgt ook 4T olie bij de set, zodat je direct kunt beginnen. De Kibani bosmaaier set is ook heel erg comfortabel in gebruik. Hij heeft een ergonomisch ontworpen handvat, waardoor je de machine makkelijker kunt bedienen. Ook is de bosmaaier voorzien van een anti-vibratie systeem, waardoor de trillingen die de machine tijdens het gebruik maakt, zo veel mogelijk worden gedempt. Kortom, met deze Kibani bosmaaier set heb je alles wat je nodig hebt om veilig en comfortabel te werken.

9. Makita 18V Accu DUR181Z trimmer Basic uitvoering Losse Body (geleverd zonder accu en lader)

5/5

De Makita 18V Accu DUR181Z trimmer Basic uitvoering biedt je een geweldige combinatie van kracht en prestaties. De trimmer is voorzien van een krachtige motor die een hoge prestaties levert, waardoor je altijd het beste resultaat bereikt. Het is een licht en compact apparaat dat je eenvoudig kunt bedienen. Je kunt de trimmer met één hand bedienen en in verschillende richtingen bewegen. Het apparaat is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal en is sterk en duurzaam. De trimmer is voorzien van een dubbelzijdig veerbeschermingssysteem dat zorgt voor een optimale bescherming tegen schokken en trillingen. Met de trimmer kun je gemakkelijk onkruid verwijderen, gras knippen en bemesten, en je tuin in topconditie houden. De trimmer is ook eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

10. Kibani Trimmerdraad 2.4mm 100 meter Maaidraad voor bosmaaier Trimdraad

5/5

Kibani Trimmerdraad 2.4mm 100 meter Maaidraad voor bosmaaier Trimdraad is het perfecte product voor de veeleisende tuinier. Deze rol maaidraad van maar liefst 100 m is stevig en heeft een doorsnede van 2.4 mm, waardoor de draadkop van de Kibani® bosmaaiers en Kibani® 4-in-1 combitool makkelijk mee te vervangen of op te vullen is. De ronde vorm maakt het vullen van de draadkop eenvoudiger en kleiner kans op breken. Zo kun je met deze rol maaidraad voor een klein prijsje de draadkop tientallen keren opnieuw vullen. Kortom, deze rol maaidraad is een onmisbaar accessoire voor elke tuinier die regelmatig met een combitool of bosmaaier werkt.

Veelgestelde vragen over grastrimmer

Dit hebben wij gedaan aan de hand van een uitgebreide test. Bij deze test hebben we gekeken naar de samenstelling en mogelijkheden, maar ook naar de prijs en kwaliteit. Door naar het totaalplaatje te kijken, zijn wij uiteindelijk in staat geweest om de 10 beste grastrimmer aan te wijzen.

Ja, je kunt deze grastrimmer review absoluut vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij onze test volledig zelf uitgevoerd hebben. De producten die wij je aanraden, zouden wij daarom ook voor in onze eigen tuin kopen. Bovendien werken wij niet samen met merken of fabrikanten. Dit betekent dat wij onze top 10 grastrimmer geheel onafhankelijk samengesteld hebben.

Wat je voor een goede grastrimmer moet betalen, hangt vooral van je wensen af. Want, wat versta jij precies onder een goede grastrimmer? Het best geteste grastrimmer is in ieder geval duurder dan meerdere mindere varianten. Ga daarom goed na hoeveel geld je uit wilt geven. Ga ook goed na welke varianten uit bovenstaande top 10 binnen jouw budget passen.

Ons laatste woord over grastrimmer

We hopen dat jij nu de juiste grastrimmer hebt gevonden die voldoet aan je eisen. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je een grastrimmer krijgt die licht is, zodat je langer kunt werken zonder moe te worden en veel grond afdekt zonder je zorgen te maken over stikstofontwikkeling. Als je de beste grastrimmer hebt gevonden, ben je al klaar om aan je tuinwerk te beginnen. Ga van start en geniet van het resultaat! Het is duidelijk dat er veel grastrimmers zijn waar je uit kunt kiezen. Door de informatie in dit artikel te lezen, heb je een goed overzicht van de 10 meest gebruikte grastrimmers. Zo kun je gemakkelijk een grastrimmer uitzoeken die voldoet aan je wensen op het gebied van gewicht, stikstofontwikkeling en prestaties. Denk goed na over welke grastrimmer je wilt hebben en welke eigenschappen het voor jou belangrijk zijn. Als je deze punten goed hebt bekeken, kun je de beste grastrimmer kiezen die voor jouw tuinwerk het meest geschikt is. Mis je nog wat informatie om een goede keuze te maken? Neem dan gerust contact met ons op. Wanneer je de juiste grastrimmer hebt gevonden, kun je aan de slag en genieten van het resultaat. Veel plezier!

Nieuwe grastrimmer kopen: waar moet je op letten?

Het kopen van een nieuwe grastrimmer is niet gemakkelijk. Dit komt ten eerste dus doordat het aanbod zo divers is. Je kunt uit meerdere soorten en varianten kiezen, waardoor je sowieso goed over je wensen na moet denken. Ten tweede heb je ook nog met de frequentie van de aankoop te maken. Een nieuwe grastrimmer kopen, doe je simpelweg niet dagelijks. Het is daarom belangrijk om je door een specialist te laten informeren. Daarvoor zit je op degrotetuinengids.nl goed.

Bij het kopen van een nieuwe grastrimmer moet je goed op deze punten die we hiernaast hebben besproken.

  • Prijs: hoeveel geld wil je precies aan je nieuwe grastrimmer uitgeven? De kans is groot dat je een bepaald budget voor ogen hebt. Aan de hand van dit budget maak je alvast een schifting tussen bovengenoemde 10 varianten.
  • Je wensen: wat is precies de reden dat je een nieuwe grastrimmer aan wilt schaffen? Ga ook goed na wat precies de rol van je nieuwe grastrimmer in je tuin gaat worden. Als je dat weet, weet je ook aan welke eisen het product moet voldoen.
  • De samenstelling: bij een grastrimmer heb je uiteraard ook met een specifieke samenstelling te maken. Zoals je bij bovenstaande varianten kunt zien, is deze samenstelling per variant verschillend. Stem daarom goed je wensen op de exacte samenstelling af.