De top 10 beste elektrische grasmaaier van 2024

Lorenzo · 15 Feb 2023
Lorenzo

Het liefste breng ik elke minuut per dag buiten door. Ik ben gek op de frisse buitenlucht, het lekkere zonnetje en een mooie groene tuin. Vandaar ook dat ik dagelijks met veel plezier bezig ben met degrotetuinengids.nl. Mijn opgedane kennis en ervaring zet ik graag in voor het uitvoeren van onderzoeken, zodat wij de beste tuinproducten voor jou kunnen selecteren. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.

15 feb. 2023

 

De top 10 elektrische grasmaaier

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische grasmaaier voor in jouw tuin? Dan heb je uit de nodige soorten, maten en varianten de keuze. Dit maakt het niet al te makkelijk om de beste elektrische grasmaaier voor in jouw tuin uit te kiezen. Graag steken wij je daarom de helpende hand toe.

Hoe we dit doen? Dit doen we middels dit artikel, waarin we de 10 beste elektrische grasmaaier bespreken. Dat we uitgerekend deze 10 varianten bespreken, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, de 10 elektrische grasmaaier die in dit artikel besproken worden, vinden wij de beste elektrische grasmaaier van dit moment. Aan de hand van onze test zijn we bij juist deze 10 varianten uitgekomen.

Inhoudsopgave

Andere producten
Door Lorenzo
Door Lorenzo
Door Lorenzo
Door Lorenzo

Onze top 5 beste elektrische grasmaaier

Recentelijk hebben wij kritisch naar allerlei soorten elektrische grasmaaier gekeken. Hierbij hebben we naar onder andere de samenstelling, prijs-kwaliteit en mogelijkheden gekeken. Aan de hand van deze criteria zijn wij uiteindelijk bij 10 beste elektrische grasmaaier uitgekomen. Eerst laten wij je graag kennismaken met de 5 beste elektrische grasmaaier.

Bijgewerkt op: 3 aug. 2023

1. Powerplus POWEG63703 Elektrische grasmaaier Grasmachine voor kleine tuin 1000 W 32cm maaibreedte 30L opvangbak

5/5

Deze krachtige grasmaaier is uitgerust met een instelbare maaihoogte (met 5 standen), een ergonomisch ontworpen handvat en een 30L opvangbak. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. De grasmaaier heeft een afweerbeveiliging bij contact met vreemde voorwerpen, waardoor de motor wordt beschermd tegen schade. Met de Powerplus POWEG63703 elektrische grasmaaier heb je een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het onderhoud van je kleine tuin. Deze grasmaaier is licht, stil en eenvoudig te bedienen, waardoor je kleine tuin er altijd verzorgd uitziet. Bovendien heeft de grasmaaier een slank design, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is. Met de Powerplus POWEG63703 elektrische grasmaaier heb je een efficiënte manier om je kleine tuin te onderhouden. Deze grasmaaier heeft een vermogen van 1000W, een maaibreedte van 32 cm en een 30L opvangbak. Bovendien is hij uitgerust met een instelbare maaihoogte en een ergonomisch ontworpen handvat. Hij is licht, stil en eenvoudig te bedienen, en heeft een slank design waardoor hij gemakkelijk op te bergen is. De grasmaaier heeft ook een afweerbeveiliging bij contact met vreemde voorwerpen voor extra bescherming. Met deze flexibele grasmaaier heb je een betrouwbare oplossing voor het onderhoud van je kleine tuin.

2. Bosch ARM 32 Grasmaaier op snoer 1200 W

5/5

De Bosch ARM 32 Grasmaaier op snoer 1200 W is een ongeëvenaarde grasmaaier met een krachtige 1200W motor. Het is een lichtgewicht grasmaaier met een gewicht van slechts 6,8 kg, waardoor het eenvoudig rond obstakels kan worden verplaatst en vervoerd. Met de PowerDrive-motor garandeert de grasmaaier betrouwbare maaiprestaties, zelfs in lastige situaties. Daarnaast beschikt hij over een graskam, waarmee hij automatisch nette randen langs muren en tuinpaden maait. Daarnaast maait hij helemaal tot aan de rand en hoeft er niet meer te worden getrimd. De grasmaaier is geschikt voor het maaien van kleine en middelgrote gazons en heeft een grasopvangbak met een inhoud van 31 liter. Hierdoor kunt u gemakkelijk het gemaaide gras afvoeren. Daarmee is de Bosch ARM 32 Grasmaaier op snoer 1200 W een perfecte keuze voor elke tuinier.

3. GARDENA Powermax 32 Grasmaaier (gemotoriseerd) Maaibreedte 32 cm Gazons tot 200 m2

5/5

Met de GARDENA Powermax 32 Grasmaaier wordt het maaien van het gazon een stuk gemakkelijker. Dit gemotoriseerde model heeft een maaibreedte van 32 cm en is geschikt voor gazons tot 200 m2. Ook als je kleinere gazons hebt, is de Powermax uitermate geschikt. De maaier is voorzien van een krachtige motor met een vermogen van 1200 W. Het maaien wordt verder ondersteund door de centrale maaiknop, waarmee je de motor snel en eenvoudig start. Bovendien is de maaier makkelijk op te bergen dankzij de comfortabele handgrepen en het compacte design.

4. Makita grasmaaier ELM3320 230 V 33 cm

5/5

De Makita grasmaaier ELM3320 230 V 33 cm maakt het onderhoud van jouw tuin een stuk gemakkelijker. Deze grasmaaier heeft een krachtige motor met een diameter van 33 cm. Dit maakt het snijden van het gazon een fluitje van een cent. De grasmaaier heeft een volledig kunststof behuizing waardoor het licht van gewicht is en eenvoudig te verplaatsen. Het ergonomische en duurzame rubber handvat zorgt voor extra comfort. Met het instelbare zaagblad kun je de graslengte aanpassen aan jouw wensen. De grasmaaier heeft een opvangcapaciteit van 35 liter waardoor je de grasresten niet vaak hoeft te legen. Dankzij de kabelclip kun je de stroomkabel makkelijk en veilig opbergen. De Makita grasmaaier ELM3320 230 V 33 cm is ideaal voor het maken van een perfect gazon. De Makita grasmaaier ELM3320 230 V 33 cm is een stille en krachtige grasmaaier die je tuin in topconditie houdt. De grasmaaier heeft een startknop die gemakkelijk te bedienen is en een lage trillingswaarde voor een comfortabele bediening. De zachte startmotor zorgt voor een soepele start. De grasmaaier heeft een waterbestendige en stootvaste behuizing waardoor hij ook tegen een stootje kan. De grasmaaier heeft een achterwielaandrijving waardoor je gemakkelijk het gazon kunt bewerken. Met de mulchfunctie maait je het gras gemakkelijk fijn tot mulch. Hiermee voed je je gazon en verminder je het aantal maalbeurten. Dankzij de kabelclip kun je de stroomkabel veilig en makkelijk opbergen. De Makita grasmaaier ELM3320 230 V 33 cm is een ideale keuze voor het maken van e.

5. Bosch AFS 23-37 Bosmaaier 950 W op snoer Incl. mes en draad

5/5

Met de Bosch AFS 23-37 bosmaaier op snoer kun je veelzijdige tuinonderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Deze bosmaaier levert uitstekende prestaties dankzij de krachtige 950 watt motor. De motor is voorzien van een vermogen van 1,3 pk, waardoor je zelfs hardnekkig onkruid en graskanten gemakkelijk kunt snoeien. De Bosch AFS 23-37 bosmaaier op snoer is uitgerust met een mes van 23 cm en een draad van 37 cm, waardoor je het gazon of de graskanten kunt bewerken. De bosmaaier is ook voorzien van een verstelbare schouderriem en een comfortabele handgreep, waardoor je de machine gemakkelijk kunt bedienen. Deze bosmaaier is dus ideaal voor het uitvoeren van veelzijdige tuinonderhoudswerkzaamheden en voor het snoeien van zowel hardnekkig onkruid als graskanten.

Nog niet tevreden? Hier zijn nog een aantal goede elektrische grasmaaier

Heb je de wens om de beste elektrische grasmaaier aan te schaffen? Daarvoor raden wij je één van bovenstaande varianten aan. Het is echter goed mogelijk dat deze varianten niet helemaal op je wensen aansluiten. Als dat het geval is, raden wij je graag aan om ook onderstaande 5 reviews door te nemen. Mogelijk vind je hieronder de perfecte elektrische grasmaaier voor in jouw tuin.

6. WOLF-Garten S 3800 E Elektrische Grasmaaier voor gazons tot 350 m

5/5

De Wolf-Garten S 3800 E Elektrische Grasmaaier heeft een krachtige motor met een vermogen van 1400 Watt waardoor het maaien van uw gazon snel en eenvoudig is. De elektrische maaier heeft 4 verschillende instellingen waarmee je de maaihoogte kunt aanpassen, variërend van 20 tot 75mm. De duwboom is verstelbaar voor optimaal comfort tijdens het maaien. Bovendien is het mogelijk om de maaier in te klappen zodat hij makkelijk te transporteren en op te bergen is. De Wolf-Garten S 3800 E Elektrische Grasmaaier is een betrouwbare en krachtige grasmaaier die perfect is voor gazons tot 350 m². Dankzij het ergonomische design en de verstelbare duwboom maait u comfortabel en efficiënt. Door de krachtige motor en de verschillende maaihoogtes is het maaien van uw gazon een eenvoudige taak. Met de grasopvangzak met vulindicator hoeft u zich geen zorgen te maken over het verwijderen van het gemaaide gras. Deze maaier is een geweldige oplossing voor het onderhouden van uw prachtige gazon.

7. Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier Grasmachine voor kleine en middelgrote tuin 1300W 32cm maaibreedte 30L

5/5

De grasmaaier is voorzien van een krachtige 1300W motor die voldoende vermogen levert om zelfs de meest dichtbegroeide plekken in je tuin te kunnen maaien. Het gras wordt in een opvangbak verzameld waarvan de inhoud maar liefst 30 liter is. Hiermee heb je minder vaak hoeven te legen. De grasmaaier is eenvoudig te bedienen met het softgrip handvat en de handige oprolhulp. Met de Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier heb je een betrouwbare partner in je tuin. Deze grasmaaier is geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. De grasmaaier is licht van gewicht en eenvoudig te verplaatsen. Hij is daarnaast erg stil, waardoor je geen last hebt van storend geluid. De grasmaaier is handig in gebruik en eenvoudig schoon te maken met een tuinslang, zodat je er jarenlang plezier van zult hebben. Met de Powerplus POWEG63705 Elektrische grasmaaier kun je je gazon makkelijk en comfortabel op de gewenste lengte houden. Deze grasmaaier is uitgerust met een krachtige 1300W motor, een maaibreedte van 32 cm en drie verschillende maaihoogtes tussen 25 en 65mm. De grasopvangbak heeft een inhoud van 30 liter, waardoor je minder vaak hoeft te legen. Door het lichte gewicht en de stille motor is hij makkelijk te verplaatsen en te bedienen. Met deze grasmaaier heb je een betrouwbare partner in je tuin voor jarenlang plezier.

8. WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier 1400 W 34 cm maaibreedte 30 liter opvangbak centrale hoogte-instelling

5/5

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is een krachtig apparaat. De motor is 1400 Watt en de maaibreedte is 34 cm. Het gras wordt efficiënt gemaaid door de centrale hoogte-instelling met 6-voudige instelling. Bovendien is de maaimachine voorzien van een softgrip waardoor het comfortabel vasthouden is. Uitgerust met een 30 liter grasvangbak met vulindicator. De Flick-Flack kabelgeleiding zorgt ervoor dat de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is ideaal voor het maken van een perfect gazon. Hij is geschikt voor gazonoppervlaktes tot 250 m², en is ook eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. Bovendien is de maaimachine uitgerust met het CCM systeem wat ervoor zorgt dat de machine maait, verzamelt en mulcht. Met deze gazonmaaier is het dus mogelijk om het gras op een eenvoudige en effectieve manier te verzorgen.

9. GARDENA PowerMax™ 1200/32 0- Grasmaaier (gemotoriseerd) Maaibreedte 32 cm

5/5

De Gardena PowerMax 1200/32 0- Grasmaaier (gemotoriseerd) is een ideale oplossing voor het maaien van kleine gazons. Het is een wendbare en lichtgewicht elektrische grasmaaier met een maaihoogte die centraal in 10 standen kan worden versteld dankzij de Quicfit-functie. Het speciaal geharde mes garandeert een optimaal snijresultaat. Daarnaast zorgen extra graskammen langs de zijkanten ervoor dat ook het gras langs muren en stoepranden perfect wordt gemaaid. Het Cnc-systeem staat bovendien voor efficient snijden en opvangen. Het ErgoTec handvat ligt comfortabel in de hand en maakt het eenvoudig om de grasmaaier te duwen. Bovendien is het frame opvouwbaar waardoor de grasmaaier gemakkelijk te vervoeren en compact op te bergen is.

10. Makita grasmaaier ELM4120 230 V 41 cm

5/5

De Makita ELM4120 grasmaaier is een krachtige en veelzijdige grasmaaier die geschikt is voor grote tuinen. Het is een elektrische grasmaaier die wordt aangedreven door een krachtige motor van 230 V. De maaibreedte is 41 cm, waardoor u meer gras in minder tijd kunt maaien. De grasmaaier beschikt ook over een maaibalk met een verstelbare hoogte van 2 tot 8 cm, zodat u de gewenste maaihoogte kunt instellen. Bovendien is de grasmaaier voorzien van een groot opvangzak met een capaciteit van 45 liter, zodat u het gemaaide gras gemakkelijk kunt opslaan. Het handle is voorzien van een ergonomisch ontwerp met een soft grip, waardoor het comfortabel en veilig in gebruik is. De grasmaaier heeft een handmatige startknop en is daarom eenvoudig op te starten. Dankzij het lage gewicht van slechts 10,4 kg is de grasmaaier gemakkelijk te verplaatsen. Met de Makita ELM4120 kunt u dus snel en gemakkelijk uw tuin onderhouden.

Veelgestelde vragen over elektrische grasmaaier

Dit hebben wij gedaan aan de hand van een uitgebreide test. Bij deze test hebben we gekeken naar de samenstelling en mogelijkheden, maar ook naar de prijs en kwaliteit. Door naar het totaalplaatje te kijken, zijn wij uiteindelijk in staat geweest om de 10 beste elektrische grasmaaier aan te wijzen.

Ja, je kunt deze elektrische grasmaaier review absoluut vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij onze test volledig zelf uitgevoerd hebben. De producten die wij je aanraden, zouden wij daarom ook voor in onze eigen tuin kopen. Bovendien werken wij niet samen met merken of fabrikanten. Dit betekent dat wij onze top 10 elektrische grasmaaier geheel onafhankelijk samengesteld hebben.

Wat je voor een goede elektrische grasmaaier moet betalen, hangt vooral van je wensen af. Want, wat versta jij precies onder een goede elektrische grasmaaier? Het best geteste elektrische grasmaaier is in ieder geval duurder dan meerdere mindere varianten. Ga daarom goed na hoeveel geld je uit wilt geven. Ga ook goed na welke varianten uit bovenstaande top 10 binnen jouw budget passen.

Ons laatste woord over elektrische grasmaaier

Na het doorlopen van deze gids is het duidelijk dat er veel mogelijkheden zijn voor het kiezen van een elektrische grasmaaier. We hebben hier de 10 meest gebruikte elektrische grasmaaier onder klanten in kaart gebracht om de zoektocht naar de perfecte machine een stuk eenvoudiger te maken. Er moeten een aantal overwegingen gemaakt worden als het gaat om het uitkiezen van de juiste elektrische grasmaaier. Je moet bijvoorbeeld de gewenste kracht en snelheid, het bedrijf en de prijs in overweging nemen voordat je een definitieve keuze maakt. Het is verstandig om vooraf alles goed te vergelijken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Als je nog twijfelt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen je helpen bij het vinden van een elektrische grasmaaier die voldoet aan al je wensen. Zo kun je er zeker van zijn dat je een goed onderhouden gazon hebt met de beste elektrische grasmaaier.

Nieuwe elektrische grasmaaier kopen: waar moet je op letten?

Het kopen van een nieuwe elektrische grasmaaier is niet gemakkelijk. Dit komt ten eerste dus doordat het aanbod zo divers is. Je kunt uit meerdere soorten en varianten kiezen, waardoor je sowieso goed over je wensen na moet denken. Ten tweede heb je ook nog met de frequentie van de aankoop te maken. Een nieuwe elektrische grasmaaier kopen, doe je simpelweg niet dagelijks. Het is daarom belangrijk om je door een specialist te laten informeren. Daarvoor zit je op degrotetuinengids.nl goed.

Bij het kopen van een nieuwe elektrische grasmaaier moet je goed op deze punten die we hiernaast hebben besproken.

  • Prijs: hoeveel geld wil je precies aan je nieuwe elektrische grasmaaier uitgeven? De kans is groot dat je een bepaald budget voor ogen hebt. Aan de hand van dit budget maak je alvast een schifting tussen bovengenoemde 10 varianten.
  • Je wensen: wat is precies de reden dat je een nieuwe elektrische grasmaaier aan wilt schaffen? Ga ook goed na wat precies de rol van je nieuwe elektrische grasmaaier in je tuin gaat worden. Als je dat weet, weet je ook aan welke eisen het product moet voldoen.
  • De samenstelling: bij een elektrische grasmaaier heb je uiteraard ook met een specifieke samenstelling te maken. Zoals je bij bovenstaande varianten kunt zien, is deze samenstelling per variant verschillend. Stem daarom goed je wensen op de exacte samenstelling af.